Hjem » Aktuelt » Gjør hunden klar for påskefjellet

Gjør hunden klar for påskefjellet

06.01 2017

Legg ikke ut på lengre turer enn det hunden din tåler. Selv om den er i relativt bra form hjemme på flatmark der det er bart, er det noe helt annet å baske seg gjennom snøen i flere timer. Er hunden dårlig trent har den, som oss, lettere for å bli stiv, støl og få muskel og leddskader. Hunder med leddproblemer og gamle skader har ikke godt av lange turer i dypsnø.

 

Poter
Man bør klippe bort lang pels mellom tredeputene slik at det ikke fester seg snø der. Smør potene med en fet og vannfri potesalve. Det kan også være lurt å beskytte potene og bena med skaresokker eller fleecesokker.

 

Mat og drikke
Hunden har også behov for mat og drikke under lange og harde turer. Den skal helst ikke spise snø, så ta med vann og lettfordøyelig, energiholdig mat til hunden også.

 

Kulde
Huden på testikler, patter og lignende er tynn og dermed utsatt for frostskader. Det kan også være lurt å ha med en varmepose for hunden som den kan ligge i når vi raster.

 

Sol
Hunder kan bruke solbriller, men ikke forvent at du kan kjøpe briller rett før turen og tro at hunden din godtar det. Det må tilvennes! Er lyset veldig skarpt bør man helst ikke ha hunder uten solbriller ute.

 

Sjokolade
Tenk over hvor du har sjokoladen enten du er hjemme eller på hytta. Både lys og mørk sjokolade er livsfarlig for hunder!!!

 

Førstehjelpspakke
Alltid lurt å ha i sekken. Denne bør inneholde kompresser, bomull, sårtape, slitesterk bandasje, desinfeksjon og saltvannsoppløsning.

Akuttvakt

 

820 90 390

 kr 26,- pr.min fra du får svarLes om akuttvakten »

Aktuelt


06.01.17

Gjør hunden klar for påskefjellet
Legg ikke ut på lengre turer enn det hunden din tåler. Selv om den er i relati...
Les mer »

Informasjon

      Fôring av jakthund

        Hva avgjør en hunds jaktegenskaper?

 

        Les mer